● APASA PLAY ☼ Asculta Radio Etalon Romania - www.radioetalon.ro ☼
Header

„New Horizons”, va fi difuzat de NASA

Noul single al lui Brian May, „New Horizons”, va fi difuzat în premieră la centrul de control NASA

La 20 de ani de la apariția albumului „Another World”, Brian May revine cu cel mai ambițios și inedit proiect al său. Chitaristul Queen a compus o piesă ce are ca inspirație misiunea sondei New Horizons, ce face parte din programul spaţial al NASA de explorare a Sistemului Solar.

Noua melodie a lui May poartă chiar numele sondei, ”New Horizons”, și aduce împreună cele două mari pasiuni ale chitaristului: astronomia și muzica. Cu un doctorat în astrofizică finalizat în 2007 la Imperial College din Londra, Brian May a fost implicat și în derularea misiunii New Horizons, fiind colaborator științific al NASA.

Având această înțelegere aprofundată a lumii științifice, May a compus noul single împreună cu Don Black pentru a aduce un omagiu acestei misiuni. Piesa ”New Horizons” a fost înregistrată și finalizată luna aceasta, urmând a fi difuzată în premieră pe 1 ianuarie, la centrul de control NASA din Maryland, SUA.

Premiera piesei va marca un moment istoric: sonda New Horizons (NH), lansată pe 19 ianuarie 2006, se va întâlni cu un Kuiper Belt Object (KBO) izolat denumit Ultima Thule, mult dincolo de Pluto, spre granițele Sistemului Solar.

Brian May despre „New Horizons”: „M-a inspirat ideea că acesta este cel mai îndepărtat loc în care omul a ajuns până acum.”

„Acest proiect m-a energizat așa cum niciun altul nu a făcut-o până acum. Pentru mine, a fost o provocare să îmbin două laturi ale vieții mele – astronomia și muzica. Alan Stern, inițiatorul acestei incredibile misiuni NASA, a fost cel care ”a aruncat mănușa” în luna mai. M-a întrebat dacă aș putea veni cu o piesă tematică pentru Ultima Thule [nume generic pentru un loc îndepărtat, situat dincolo de lumea cunoscută] care ar putea fi pusă pe fundal în momentul în care sonda New Horizons se întâlnește cu acest Kuiper Belt Object (KBO).

M-a inspirat ideea că acesta este cel mai îndepărtat loc în care omul a ajuns până acum. Va fi fără îndoială cel mai îndepărtat obiect pe care îl vom putea vedea de aproape, prin intermediul imaginilor pe care nava spațială le va transmite către pământ.

Pentru mine, asta rezumă dorința neostenită a spiritului uman de a înțelege universul pe care îl populează.

Toți cei care s-au implicat cu atât de multă energie în această misiune, de la debutul proiectului din ianuarie 2006, vor simți că sunt efectiv în acel mic, dar intransigent vehicul – de mărimea unui pian cu coadă – în momentul în care va avea loc această spectaculoasă întâlnire.

Și prin ”ochii” acestui vehicul vom începe să învățăm, pentru prima oară, din ce este făcut un Kuiper Belt Object. Și vom culege informații prețioase despre cum s-a născut sistemul nostru solar”, a declarat Brian May.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1