● APASA PLAY ☼ Asculta Radio Etalon Romania - www.radioetalon.ro ☼
Header

DJ-ul Topic “Breaking Me”

(foto: U Music)

Pandemie sau nu, muzica rămâne una dintre sursele noastre de optimism și energie. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care piesa “Breaking Me”, a DJ-ului și producătorului german Topic, a urcat pe prima poziție în topurile radio-urilor din România chiar și în lipsa petrecerilor de club, dovadă că publicul are nevoie de această formă de escapism mai mult ca niciodată. Curioși să aflăm ce hituri pregătește Topic pentru vara anului 2020 și cum a fost pentru el perioada de carantină, i-am adresat câteva întrebări via e-mail.

InfoMusic: Bună, Topic! Sper că ai traversat cu bine aceste săptămâni tulburi, de când s-a declanșat pandemia. Cum te împaci cu regulile restrictive impuse de autorități?

Topic: Sincer să fiu, pentru mine viața nu s-a schimbat foarte mult, pentru că sunt oricum mereu la studio, zi și noapte :). Dar cu siguranță mi-e dor să merg în turneu.

InfoMusic: Muzica îi ajută mereu pe oameni să se conecteze și să-și depășească mai ușor fricile și anxietățile, iar acum poate că avem nevoie de ea mai mult ca niciodată. Cred că de asta piesa ta, “Breaking me”, a fost pe prima poziție în topul radiourilor din România mai bine de două săptămâni. Le oferă oamenilor acea energie de care ducem lipsă acum. Cum s-a închegat piesa asta și de ce crezi că a prins atât de bine?

Topic: Am scris piesa vara trecută în Berlin și Miami. După prima sesiune de compus din Berlin, nu am mai lucrat la piesă pentru aproape două luni, pentru că ne-am blocat. Asta până ne-am hotărât să o reluăm într-o escapadă de compus în Miami.Cel mai bun moment trebuie să fi fost acela în care am urcat în mașină după ce am terminat piesa, am dat volumul la maxim și toată lumea a iubit piesa instantaneu!

Mereu procedez așa: atunci când cred că o piesă e gata, o ascult la volum ridicat în timp ce conduc. Trebuie să “treacă testul mașinii”. Cred că toată lumea se poate regăsi în acest sentiment, când iubești o piesă și uiți de toate ascultând-o. Mai ales în aceste zile, e o mică escapadă din mijlocul a tot ceea ce se întâmplă.

InfoMusic: De unde începi atunci când te apuci de o piesă? Cum o construiești și îi adaugi substrat?

Topic: E mereu diferit. De obicei încep cu partea de compoziție la pian. Când terminăm procesul de compoziție, mă apuc de partea de producție.

InfoMusic: Cine sunt idolii tăi și cum ai ajuns să faci producție și să fii DJ?

Topic: Am fost inspirat de Timbaland, Avicii și Swedish House Mafia, dacă e să-i menționez pe câțiva dintre ei. Faptul că am ajuns producător i se datorează fostului meu profesor de muzică. Școala nu mi s-a părut, în general, atât de interesantă, iar când a trebuit să mă decid între artă și muzică, nu am fost extrem de entuziasmat de niciuna dintre opțiuni. Am ales să fac cursuri de muzică pentru că știam că profesorul respectiv de muzică era cu mult înaintea timpurilor sale și știam că plănuiește un proiect ce presupunea folosirea unui program de produs și mixat muzică pe calculator. Iar când eram eram bineînțeles atras de noile tehnologii. Și asta a fost! M-a prins chestia asta și am început să produc muzică de acasă. Și odată cu succesul primelor producții făcute acasă a venit și partea de DJ´ing.

InfoMusic: Piese ca “Miles” și “Home” au avut mare priză la public, pavându-ți drumul către vârful clasamentelor. De care dintre hiturile tale ești cel mai mândru?

Topic: “Breaking Me”, fără îndoială !! Am visat mereu să am un hit internațional.

InfoMusic: Ai lucrat la ceva nou zilele astea? Și dacă da, când vom putea să ascultăm ce ai înregistrat?

Topic: Pentru că am avut mult mai mult timp de petrecut în studio, sunt mai multe remixuri pe care le voi lansa în iunie! Să sperăm că o să apară și un single nou în iulie.

InfoMusic: Concertele, așa cum le știam, nu mai sunt posibile acum, însă foarte mulți artiști susțin show-uri online și chiar și concerte drive-in. Iei în considerare aceste opțiuni?

Topic: Nu sunt un mare fan al concertelor online, dar show-urile drive-in sunt destul de cool :). Cred că e o modalitate bună de a compensa pentru lipsa concertelor “normale”.

InfoMusic: Ce muzică ai ascultat în carantină?

Topic: Aceeași muzică pe care o ascult mereu! Tot felul de mixuri și genuri muzicale. De câțiva ani, de când sunt pe Spotify, gusturile mele au devenit foarte diverse.

InfoMusic: Recomandă-ne niște piese pe care să le ascultăm până scăpăm de pandemie.

Topic: Ascultați ultimul album al lui Boris Brejch, Space Driver! E muzică techno, în mare parte, dar e foarte mișto de ascultat, dacă vrei să auzi ceva diferit de muzica din topurile muzicale.

InfoMusic: Ai putea să le transmiți un mesaj fanilor tăi din România, care au făcut ca piesa “Breaking me” să fie hit?

 

 

sursa articol

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1