● APASA PLAY ☼ Asculta Radio Etalon Romania - www.radioetalon.ro ☼
Header

Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu, potrivit Billboard

Genurile muzicale s-au schimbat mult în ultimii ani, iar topul Billboard al celor mai ascultate piese rock din ultimul deceniu confirmă acest lucru. O formație pop rock, cu influențe indie, electro și alternative ocupă primele trei poziții, în clasament intrând și trupe indie folk și de hip hop alternativ.

 

Imagine Dragons, trupa despre al cărei debut vă vorbeam în 2013 la JOINewArtist, a crescut frumos în ultimul deceniu. Din 2012 încoace, Dan Reynolds și ai săi colegi au lansat 4 albume de studio și au câștigat 3 premii AMA, 9 premii Billboard și un Grammy. Asta lăsând la o parte faptul că single-urilor lor s-au vândut în peste 35 de milioane de exemplare, iar albumele în peste 20 de milioane de copii.

Nu e de mirare deci că primele trei piese din topul Billboard aparțin acestei formații. Chiar dacă nu mai vorbim de rock-ul clasic, înțesat cu solo-uri de chitară, foarte mulți dintre rockerii cu ștate vechi au ascultat, probabil, măcar una dintre piesele “Believer“, “Thunder” sau “Radioactive“. Publicul din America a făcut-o cu siguranță, aceste trei melodii ocupând primele trei poziții în topul “Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu” (2010 – 2020), realizat pe baza cifrelor de vânzare. După atâta succes, merge și puțin repaus, Dan Reynolds anunțând recent că a părăsit grupul și că Imagine Dragons ia o pauză pe termen nedeterminat.

TOP 10 Billboard –  Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu (2010 – 2020)

 1. Imagine Dragons – ‘Believer’

 2. Imagine Dragons – ‘Thunder’

 3. Imagine Dragons – ‘Radioactive’

 4. Panic! At the Disco – ‘High Hopes’

 5. The Lumineers – ‘Ho Hey’

 6. Twenty One Pilots – ‘Heathens’

 7. Walk the Moon – ‘Shut Up and Dance’

 8. Portugal. The Man – ‘Feel It Still’

 9. Twenty One Pilots – ‘Ride’

 10. Twenty One Pilots – ‘Stressed Out’

  sursa

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1